Meny

Kom igång med öppna data

I maj hålls den första av fyra kostnadsfria workshopar om öppna data. Det sker på Goto 10 - Internetstiftelsens start- och mötesplats för alla som vill utveckla sin internetidé.

Björn Hagström, konsult inom öppna data, håller en heldag i vad öppna data är och hur man kan använda det. Inga förkunskaper behövs. Han kommer guida igenom den något abstrakta frågan om öppna data och göra den konkret och tydlig.

Workshopen är för personer som vill veta mer om öppna data. När dagen är över kommer deltagarna att:

  • Veta vad öppna data är
  • Få de frågor som finns om öppna data besvarade
  • Tycka att öppna data är självklart
  • Veta vad man kan göra för att skapa öppna data
  • Vilja skapa öppna data

Deltagarna behöver inte ha några förkunskaper men även de som redan kan en del kommer att få ett bra utbyte av att vara med.

Björn Hagström guidar dig i öppna data

Björn Hagström guidar dig i öppna data

– Jag kommer föreläsa och sedan varvar vi det med bikupsövningar och diskussion i helgrupp för att lyfta upp frågor och funderingar och lösa dem, säger Björn Hagström.

Deltagarna kommer att relatera informationen till sin egen vardag för att få en större förståelse för vad öppna data är och hur man kan arbeta med det.

– Målgruppen är främst personer som publicerar öppna data, men även de som vill få ut data från offentlig sektor kan nog få en del bra argument som går att använda, säger Björn Hagström.

 

Tid: 16 maj, 09:00–15:30

Plats: Goto 10, Hammarby Kaj 10D

Pris: Kostnadsfritt

Arrangör: IIS

 

Anmälan sker här:

https://www.goto10.se/evenemang/kom-igang-med-oppna-data/

 

Fotnot 1: Övriga datum för workshops kring öppna data under Björn Hagströms ledning är planerade till: 29 aug, 17 okt, 7 dec.

Fotnot 2: September 3rd, a workshop in English about open data will be organized by 46elks. More information and contact details could be found here!

Fotnot 3: Läs gärna en längre intervju med Björn här.